diumenge, 12 de maig del 2019

XXIX Trobada d'Escoles en Valencià de la Costera 11 maig 2019

El dissabte 11 de maig va tindre  lloc a l’Alcúdia de Crespins la 29a Trobada d’Escoles en Valencià de la Costera. La Trobada va ser a l’Avinguda Blasco Ibáñez i carrers adjacents.
La jornada començà a les 9,30h, amb l’inici a la Plaça de la Constitució, on està l’Ajuntament, per organitzar la Cercavila, que va començar a les 10h amb batucada i la participació dels centres, alumnes i famílies participants.
En acabar els parlaments es repartiren a l’escenari els recordatoris, a un representant de cada centre, per fer-se una foto de família totes juntes. Entre les 10 i les 13h va tindre lloc els tallers on participaren els alumnes, mentre des de les 11,30h es feren demostracions sobre l’escenari.
(Com sempre fes clik a les fotos per veure-les en gran.)















L’Alcúdia de Crespins ha celebrat este dissabte de matí la Trobada de la Costera. A les 10.00 hores s’iniciava la cercavila a la plaça de l’Ajuntament amb la participació del món educatiu i institucional de la comarca. La XXIX Trobada, organitzada per la Coordinadora d’Escoles en Valencià de La Costera, amb la col·laboració de l’Ajuntament i els centres educatius de la localitat, ha estat una de les més participatives, amb l’actuació, per primera vegada, dels Micalets del Regne de València amb recreacions històriques; i els tradicionals tallers de les comunitats educatives.
Paral·lelament, la Casa de la Cultura acull l’exposició sobre Francesc Ferrer i Pastor, que amb el lema “Som i serem paraules” recorda que les Trobades estan dedicades al lexicògraf de la Font d’En Carròs. Els actes van començar el passat 4 de maig amb el concert de La Gira amb els grups Herba Negra, l’Emperador i Aborígens, i hui clouran amb les actuacions de les entitats locals.
El representant de la coordinadora, Josep Roca, ha destacat la participació i implicació de les comunitats educatives d’una comarca “on tradicionalment s’ha triat el valencià a les escoles, i ara es manté amb un bon nivell d’elecció de valencià, gràcies als consells escolars que s’han reafirmat en seguir avançant amb el valencià com a llengua principal d’aprenentatge”.