divendres, 17 de maig del 2019

"Tifo" del CEIP Martínez Bellver per a celebrar el 17 de maig: dia Internacional LGTBI

Hui 17 de maig tots els alumnes del CEIP Martínez Bellver de Xàtiva han realitzat un "Tifo" al pati per a conmemorar el Dia Internacional LGTBI.

A més a les aules s'ha treballat amb antelació el motiu d'aquesta celebració i el seu significat.

Aquest "tifo" ha representat la bandera LGTBI

Des que el 1990, l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la LGTBI,

Les sigles que designen col·lectivament a Lesbianes, Gais, Bisexuals, persones Transgènere i Intersexuals. En ús massiu des de la dècada del '90, el terme «LGBT» és una prolongació de les sigles LGB, que al seu torn havien reemplaçat a l'expressió "comunitat gai" que molts homosexuals, bisexuals i transsexuals sentien que no els representava adequadament. La "I" s'incorpora a la intersexualitat.

La bandera LGTBI  o bandera de l'arc de sant Martí ha estat utilitzada com a símbol de l'orgull gai, lèsbic, bisexual i trans des de finals dels anys 1970. Els diferents colors simbolitzen la diversitat en la comunitat LGTBI  i els seus colors són utilitzats sovint en marxes per reclams. Encara que va néixer a Califòrnia, actualment és utilitzada en tot el món.


La bandera de l'arc de sant Martí va ser popularitzada el 1978 com a símbol de l'orgull gai pel seu creador, Gilbert Baker, artista nascut a Kansas. La versió actual consisteix en sis franges de colors vermell, taronja, groc, verd, blau i violeta, que reprodueixen l'ordre dels colors.